Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen och rör om.
Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta degen smidig, 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin.
Låt degen jäsa under duk ca 30 minuter.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en rektangel.
Blanda ingredienserna till fyllningen och bre ut på degplattorna.
Rulla ihop från långsidan och skär rullen i 2 cm tjocka bitar.
Lägg bullarna i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills bullarna har fått fin färg och är klara.