100 g smör, smält (att pensla de färdiggräddade bullarna med)
Gör så här
Vetedeg
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
Ha i kardemumma, saffran, smör i bitar, strösocker, ägg, russin och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och resterande mjöl.
Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
Dela degen i 30 lika stora bitar och forma till lussebullar.
Lägg alla bullar på plåtar med bakplåtspapper med ordentligt med mellanrum. Låt jäsa under bakduk ca 2 timmar beroende på temperaturen i ditt kök.
Under tiden som bullarna jäser förbereder du vaniljkräm.
Vaniljkräm
Dela vaniljstången på längden med en liten kniv och skrapa ut fröna.
Lägg vanilj och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Ta bort från plattan.
Vispa ihop strösocker, äggulor och majsstärkelse. Häll sedan detta över vaniljmjölken samtidigt som du rör om.
Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medelvärme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en bunke och låt svalna.
Lägg vaniljkrämen i en spritspåse med stor rund tyll.
Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
Pensla bullarna med äggula uppvispat med lite salt.
Fyll dina färdigjästa bullar generöst med vaniljkräm, spritsa i kräm där det i vanliga brukar vara russin.
Grädda bullarna ca 15 minuter tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Pensla dina färdiggräddade, men fortfarande varma, bullar med smält smör och vänd i strösocker så att de blir helt täckta.