Enkla saffransbullar i långpanna

koket.se
Kungsörnen Enkla saffransbullar i långpanna
Foto: Köket

Enkla saffransbullar i långpanna

11 ingredienser

30 min + 1h 30 min jäsningstid

Långpanna gör det smidigt att baka fluffiga och goda saffransbullar. Vispa ihop en snabb glasyr och drissla över bullarna så blir det extra mumsigt.

Baktips!
Dark chocolate chip cookie Kungsörnen NY

Baktips!

Testa även Kungsörnens bakmix Dark Chocolate Chip Cookies

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner bullar

Saffransbullar

  • 2 förp saffran (à 1/2 g)
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 175 g smör, tärnat (rumstempererat)
  • 50 g jäst (färsk)
  • 5 dl mjölk (rumstempererat)
  • 0,5 tsk salt
  • 15 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
  • 1 ägg

Glasyr

  • 4 dl florsocker
  • 2 msk vatten

Gör så här

Saffransbullar

  1. Stöt saffran med 1 msk av sockret i en mortel och tillsätt vatten. Låt stå.
  2. Smula jästen i en stor bunke och blanda med mjölk, smör och saffransvätskan, resterande socker, salt och mjöl. Knåda degen ca 15 minuter för hand eller 10-15 min i maskin och låt den sedan jäsa under en duk 60 minuter.
  3. Förbered en stor långpanna med bakplåtspapper.
  4. Häll lite mjöl över din bakbänk och knåda degen lite lätt. Forma sedan degen till 20 jämnstora bollar.
  5. Lägg bollarna i en långpannan och låt jäsa under duk ytterligare 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
  7. Vispa ägget och pensla bullarna.
  8. Grädda bullarna längst ner i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna medan du gör glasyren.

Glasyr

  1. Vispa samman florsocker och vatten till en jämn smet och drissla över bullarna.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen kladdkaka med cookie dough

Tips från Kungsörnen!

Här hittar du fler enkla bakverk

Läs mer