Blanda mjöl och socker i en hushållsassistent. I en bunke blandar du jäst och det varma vattnet och låter det stå ca 10 minuter. Ta sedan vatten- och jästblandningen och mjölken samt det uppvispade ägget och oljan och tillsätt till mjöl- och sockermixen. Knåda gärna med maskin eller för hand, välj själv. Forma till en boll och låt jäsa ca 2 timmar under en handduk eller tills dess att degen blivit dubbla storleken.
Strö lite mjöl på bakbordet och tippa upp degen där. Knåda degen i ca 5 minuter för hand, dela sedan upp degen i 2 eller 4 bitar. Ta fram ugnsplåtar och lägg ut bakplåtspapper. Forma degen till båtar, och låt jäsa i 10 minuter.
Fyllning
Värm upp ugnen till 225 grader. Gör i ordning din fyllning i en skål. Dela upp fyllningen på bröden. Lägg fyllningen i mitten av brödet. Du ska nämligen vika upp långsidorna och vrida till toppen och botten av brödet ordentligt. Men du ska se fyllningen i mitten, som en liten eka.
Baka av bröden i ugnen samtidigt i ca 10-12 minuter. Ta ut bröden ur ugnen och pensla dem med äggula. Toppa varje bröd med knäckt ägg, in i ugnen ytterligare 3-4 minuter! Ta ur ugnen. Servera gärna brödet direkt eller åtminstone ljumna.