Sallad med bakade jordärtskockor och getost

koket.se
Sallad med bakade jordärtskockor och getost
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Sallad med bakade jordärtskockor och getost

9 ingredienser

30 min

En matig och ljummen sallad med ugnsrostade jordärtskockor, getost, physalis och paranötter. Enkelt och snabblagat som trots få ingredienser bjuder på spännande smaker.

logo
Adam Thulin

Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser

portioner
  • ca 300 g salladsmix
  • 500 g jordärtskocka
  • ca 140 g physalis
  • 1 dl paranöt (eller annat nöt)
  • 200 g getost
  • 1 citron
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skölj och skrubba jordärtskockorna. Dela dem på mitten.
  3. Lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja och salta. Vänd runt och tillaga i ugnen 15-20 minuter tills de fått fin färg.
  4. Ta ut och låt svalna.
  5. Halvera physalisen, grovhacka nötterna och bryt getosten i mindre bitar.
  6. Rör ihop finrivet skal från 1/2 citron, 2 msk olivolja, salt och peppar i en stor skål.
  7. Tillsätt salladsmix i skålen och blanda runt.
  8. Toppa salladen med jordärtskockor, physalis, nötter och getost.