Sallad med endiver och gulbeta

koket.se
Sallad med endiver och gulbeta
Adam Thulin
Adam Thulin

Sallad med endiver och gulbeta

10 ingredienser

40 m

En fräsch sallad är alltid populärt i sommarvärmen. Den här salladen med endiver, gulbeta och honungsdressing är dessutom både matig och god!

Se Adam Thulin laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Miso- och honungsdressing

  • 1,5 msk misopasta
  • 1,5 msk honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl olja
  • 2 krm salt

Sallad

  • 500 g gulbeta
  • olja
  • salt
  • 2 endiver [ca 250 g]

Gör så här

Miso- och honungsdressing

  1. Mät upp samtliga ingredienser till dressingen i en skål och blanda ihop till en slät dressing. Smaka eventuellt av med mer salt.

Sallad

  1. Skala och skär gulbetorna i grova bitar.
  2. Lägg betorna i en ugnsform, ringla över olja, salta och blanda runt.
  3. Baka mitt i ugnen på 200 grader varmluft i 20–30 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Plocka av varje endiveblad för sig och lägg i en bunke. Dela bladen om de är stora.
  5. Blanda runt endivebladen med önskad mängd dressing så att dressingen fördelar sig jämnt.
  6. Lägg gulbetorna i en bunke, häll på önskad mängd dressing och blanda runt.
  7. Arrangera salladen på ett fat genom att lägga betorna i botten och täck dem med endivebladen.
  8. Häll upp den överblivna dressingen i en skål och servera bredvid för den som vill ha mer.