Sallad med grillad kyckling och ljummen bärdressing

Monika Ahlberg

Sallad med grillad kyckling och ljummen bärdressing

9 ingredienser

15 m

En otroligt vacker rätt som är fantastiskt lätt- och snabblagad om man använder färdiggrillad kyckling. /Monika

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 förp jungfrusallad
  • 0,5 romansallad (eller isbergssallad)
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 grillad kyckling

Ljummen bärdressing

  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • 1,5 dl blandade bär (t ex röda och svarta vinbär)
  • 0,5 krm salt

Till garnering

  • färska dragonblad

Gör så här

  1. Bred ut salladen på ett vackert fat. Ansa och dela sparrisen i 2 bitar. Koka upp vatten och koka sparrisbitarna i 1 minut. Häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten.
  2. Tag bort kycklingköttet från benen och fördela i bitar över salladen tillsammans med sparrisen.
  3. Blanda samman vinäger och olja i en kastrull. Hetta upp, OBS dressingen får inte koka då blir den besk. Salta och blanda ner bären. Häll den ljumma dressingen över salladen. Garnera med dragonblad och servera.