70 g blandade örtskott, ängssyra, mynta och machésallad
vitvinsvinäger
Gör så här
Noras kronärtskockor ”Barigoule”
Skala och rensa kronärtskockorna så att du får bara botten. Använd en liten kniv. Skär kronärtskockorna i mindre bitar.
Lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser.
Koka upp och lägg ett smörpapper på toppen, låt skockorna svalna i lagen.
Vinägrett
Rör samman vinägretten i en skål och smaksätt med mynta, salt och svartpeppar.
Sallad
Skölj salladen och skiva rädisorna, koka vakteläggen 2,15 minuter i vatten. Spola dem snabbt i kallt vatten. Lägg äggen i vitvinsvinäger i en skål så det täcker, låt dem ligga i ca 10 minuter så att det börjar bubbla och skalet släpper (syran i vinägern luckrar upp kalken i äggskalet men tränger inte in i ägget och då blir äggen lättare att skala).
Lägg upp kronärtskocka, rädisor, örtskott och maskrosblad, mynta och machésallad på ett fat. Toppa med vakteläggen och ringla vinägretten över salladen och njut.