Värm ugnen till 200 °. Skala och skär sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor på längden, därefter i stavar. Skär bort fötterna på svampen och dela hattarna i 8 tårtbitar. Pensla svamp och potatis med olivolja, lägg på en plåt och baka i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna.
Dela paprikorna och skär bort kärnorna. Pensla med olja och baka i ugnen med skalet upp i 10–12 minuter, skalet ska bli svartfläckigt. Ta ut paprikorna och lägg i en skål och täck väl med plastfolie. Ställ i kylen.
Skala och skär lökarna i klyftor, skär aubergine och zucchini i 2 x 2 cm stora kuber. Lägg lök, aubergine och zucchini på en plåt, ringla över 1⁄2 dl olja och blanda. Rosta i ugnen i 8–10 minuter, låt svalna. Ta fram paprikorna, dra av skalet och dela i stora bitar. Blanda alla grönsaker, potatis och svamp i en stor skål. Pressa över citronsaften och krydda med salt och peppar.