Sallad på vitlöksstekt bläckfisk och avokado

POPULÄRT
Sallad på vitlöksstekt bläckfisk och avokado
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sallad på vitlöksstekt bläckfisk och avokado

8 ingredienser

Tre minuter i pannan medan du skär avokado och sedan, simsalabim, har du den läckraste sallad som passar som förrätt eller lättare ensamrätt. Bläckfisk krymper rejält i stekpannan, så ni behöver faktiskt två hela per person om du serverar som varmrätt.

Ingredienser

portioner
  • 8 bläckfisk (calamares)
  • 2 avokador
  • 1 röd paprika
  • 250 g salladsmix
  • 1 kruka rödbetsskott
  • 1 kvist färsk timjan
  • flingsalt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Rensa och skölj bläckfisken noga. Ta ut det vita porösa ryggbenet om det finns kvar, annars räcker det om du känner med fingrarna på insidan och drar bort några ben som känns tydligt. Klappa bläckfisken torr. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt med knivbladet mot skärbrädan.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg i vitlöksklyftorna. Lägg i bläckfiskarna och stek dem gyllenbruna i 2 minuter på varje sida. Arrangera under tiden sallat och blad på tallrikarna. Strimla paprikan och fördela den, skiva avokadon och fördela även den.
  3. Lägg de nystekta bläckfiskarna på salladsbäddarna. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar på både bläckfisk och sallad. Droppa olja och vinäger över alltsammans och servera genast.