4 råa salsicciakorvar, (gärna med fänkål eller rosmarin)
4 potatisar
4 morötter
1 broccoli
1 vitlök, delad över "midjan"
1 citron, halverad
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Myntasås
2 dl crème fraîche
1 kruka färsk mynta, repad från stammen
2 klyftor vitlök
1 tsk salt
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader varmluft.
Skär upp grönsakerna i mindre munsbitar och snitta korven på diagonalen. Lägg allt (även citronhalvor och den halverade vitlöken) i en ugnsfast form och toppa med olivolja, salt och peppar. Rosta allt i ugnen tills det fått ordentligt med fin färg och korven är klar igenom.
Mixa alla ingredienser till såsen till en ljuvlig sås.
Servera salsiccian med grönsakerna, rejält med myntasås och avsluta med att pressa över den bakade citronen.