Salsiccia- och rödbetsbiffar med lök- och kaprissmör

POPULÄRT
koket.se
Salsiccia- och rödbetsbiffar med lök- och kaprissmör
Foto: TV4
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Salsiccia- och rödbetsbiffar med lök- och kaprissmör

16 ingredienser

1 h

Läckra och smakrika biffar gjorda på färs från salsicciakorv och ugnsbakade och rivna rödbetor. Smakar jättegott ihop med ett luftigt vispat potatismos och smörsås på kapris och mjukstekt lök.

logo
Minska matsvinnet Paul Header

Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 300 g rödbeta, skrubbade
  • 300 g salsicciafärs
  • 5 gula lökar
  • 1 ägg
  • rapsolja, till stekning

Kaprissmör

  • 100 g smör
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk kapris
  • 0,5 kruka färsk persilja, finhackad

Potatismos

  • 300 g mjölig potatis, oskalad
  • 50 g smör
  • 2-3 dl mjölk, varm
  • salt
  • muskot, finriven

Till servering

  • färsk pepparrot, nyriven
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skrubba rödbetorna så att skalet är rent. Lägg dem i en ugnsform och täck med aluminiumfolie. Tillaga i ugnen till innertemperaturen är ca 90 grader, det tar 30-45 minuter.
  2. Skala, halvera och strimla löken fint. Fräs den mjuk i lite olja i en stekpanna.
  3. Riv rödbetorna grovt. Snitta korvarna och ta ut färsen. Lägg korvfärs och ägg i en matberedare. Pulsmixa till en jämn smet. Tillsätt 1/3 av den stekta löken (spara resten till kaprissmöret) och mixa lite till. Blanda den mixade färsblandningen med riven rödbeta.
  4. Forma biffar av smeten och stek dem på medelvärme i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnssäker form och tillaga till i ugnen, 150 grader, till innertemperaturen är 65-70 grader, ca 10-15 minuter.
  5. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och vispa med elvisp tillsammans med smöret. Tillsätt varm mjölk och smaka av med salt och finriven muskot.
  6. Smält smöret till kaprissmöret. Blanda det med kapris, den stekta löken och vinäger. Vänd ner persiljan.
  7. Servera biffarna med potatismos och kaprissmör. Toppa med nyriven pepparrot och färsk persilja.