Makalöst goda burgare som nästan når upp till goumetnivå, enligt Ernst själv. Fläskfärs blandat med färsk salsiccia, krämig dijondressing och grillade grönsaker.
2 msk äppelcidervinägerbasamico (eller annan god vinäger)
1 salladslök (eller blasten från en knipplök)
salt
Marinerade sockerärtor
100 g sockerärtor
0,5 citron, saften
2 msk kallpressad rapsolja
salt
Tillbehör
8 skivor surdegsbröd
2-4 skogschampinjoner
2-4 morötter (lätt kokta)
ca 200 g kål
olja
salt
Gör så här
Sockerärtor
Börja med sockerärtorna och låt dem marinera medan du gör burgarna. Strimla sockerärtorna i tändsticksstorlek. Pressa över citron, ringla över olja och salta. Blanda runt och låt marinera en stund.
Dressing
Strimla salladslöken. Blanda majonnäs med dijonsenap, honung, vinäger och den strimlade löken. Smaka av med salt och peppar.
Burgare
Ta ut innehållet från de färska salsicciakorvarna och blanda med fläskfärs. Gör gärna en provstekning för att se om kryddningen räcker då olika korvar kan smaka olika mycket. Och tillsätt eventuellt mer salt och peppar efter tycker och smak.
Forma färsbiffar av färsen. Och dela den skivade och lufttorkade skinkan på hälften och “tryck fast” på båda sidorna av burgaren.
Servering
Skär brödet i skivor och pensla på lite olja.
Blanda grönsakerna med olja och salt.
Grilla burgarna till en innetemperatur av 66-70° C. Låt köttet vila något.
Grilla grönsakerna till de fått en vacker färg.
Grilla brödet vackert gyllenbrunt på en sida
Bygg burgarna genom att lägga en sked dressing på bottenbrödet, lägg på en burgare och toppa med sockerärtor och avsluta med en bröd på toppen.