Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut mördegen i en 18 cm pajform med höga kanter. Nyp fast degens kant i pajformen så att den sitter fast rejält.
Smält smöret och därefter chokladen i smöret till en jämn smet. Det får inte koka. Vispa sedan i 1 krm salt, kondenserad mjölk, ägg och vaniljpulvret.
Vänd ihop sockret med kakao och mjöl. Vispa sedan ned detta i chokladen till en klumpfri smet. Häll smeten i pajformen.
Baka pajen mitt i ugnen i 40 minuter. Blanda under tiden ihop pecannötterna med muscovadosocker och lönnsirap. Ta ut pajen och fördela de sockrade nötterna ovanpå. Strö över ytterligare 1 krm flingsalt. Baka vidare ytterligare 10 minuter eller tills pajen satt sig.
Låt svalna helt, minst 1 timme.
Pudra pajen med florsocker och servera med sockrad vispgrädde. Toppa med två färska körsbär.