Samosa och rabarber med lakritsgrädde

Samosa och rabarber med lakritsgrädde
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Samosa och rabarber med lakritsgrädde

9 ingredienser

20 m

En ljuvlig dessert med friterade bröd, rabarber och jordgubbar! Packa kompott och grädde i varsin burk och ta med bröden för sig så passar den här desserten lika bra att äta ute i skogen, eller varför inte överraska som en present till någon!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp stora tortillabröd (roti paratha bröd, finns på asiatiska livsmedelsbutiker)
  • 2 l frityrolja
  • 4 rabarber
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl frysta jordgubbar
  • 1 krm malen kardemumma
  • 2 dl grädde
  • 2 msk lakritspasta

Gör så här

  1. Värm oljan till ca 180 grader.
  2. Skär bröden i trekanter och fritera dem sedan.
  3. Skala rabarber och skär i bitar som är ca 3 cm långa. Koka upp bitarna med vatten och socker. Koka inte för kraftigt!
  4. Lägg i jordgubbarna samt kardemumma när rabarbern börjar mjukna. Låt svalna tillsammans.
  5. Vispa grädden fluffigt tillsammans med lakritspastan.
  6. Dela bröden i hälften, lägg på en sked med kompott och toppa med grädde.