Sandwichglass med biscoff

koket.se
Sandwichglass med biscoff
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Helan shabani profilbild
Helan shabani profilbild

Sandwichglass med biscoff

5 ingredienser

30 m + tid i frys

Sandwich är en riktigt populär glass. Med hjälp av det här receptet kan du nu göra en egen version med biscoffkakor!

Se Helan Shabani laga receptet

logo

Ingredienser

portioner bitar
  • 5 dl vispgrädde
  • ca 400 g kondenserad mjölk sötad
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl Biscoffspread
  • 28 Biscoffkakor

Gör så här

  1. Vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker. Vispa ihop försiktigt.
  2. Smält spreaden i 30 sekunder i mikron och häll ner i gräddblandningen. Rör långsamt runt med en slickepott så att det bildas fina swirls.
  3. Lägg hälften av kakorna i rad i två brödformar (28 x 11 cm).
  4. Fördela glassmeten i båda formarna och lägg på resten av kakorna. Det går bra att använda en långpanna (30 x 20 cm) ifall man inte har brödformar.
  5. Täck över och låt stå i frysen i minst 6 timmar eller över natten.
  6. Skär glassen med en med en kniv så det blir fina sandwichglassar.