Lax med grön curry

Lax med grön curry
Foto: Helene Toresdotter
Sanna Töringe
Sanna Töringe

Lax med grön curry

Av: Sanna Töringe

Från: Vintermat

11 ingredienser

En snabblagad och färgglad lax med grön curry. Serveras som den är eller med ris för den som är extra hungrig.

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g laxfilé
  • olja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 limefrukt, skalet och saften
  • 2 tsk färsk ingefära, skalad, finhackad
  • 4 klyftor vitlök
  • 1-2 tsk grön currypasta
  • 1 msk olja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 dl frysta ärtor
  • 200 g färsk spenat

Gör så här

  1. Skär laxen i små kuber.
  2. Halstra eller stek dem hastigt i mycket lite olja.
  3. Häll över soja och lite av limesaften.
  4. Ta av från värmen och låt dem stå så länge och vänta.
  5. Fräs nu ingefära och vitlök i olja tillsammans med currypastan, i en liten gryta eller kastrull.
  6. Häll i kokosmjölken, smaksätt med rivet limeskal och resten av limesaften.
  7. Lägg i grönsakerna och låt allt bli varmt.
  8. Lägg upp direkt på tallrikar, eller i en serveringsskål. Grönsakerna i botten och fisken ovanpå.
  9. Servera eventuellt ris till.