Ägg- och mjölkfria bullar är lika goda som vanliga – det går inte ens känna skillnaden. Här har mjölken ersatts med havredryck- Om du inte har det hemma, går det att använda vanligt vatten istället. Detta brukar passa barnen perfekt.
Smula jästen i en bunke. Värm havredryck och olja till 37 grader. Häll över jästen och rör om.
Tillsätt socker, salt och mjöl, lite i taget. Rör om och knåda till en smidig deg som får jäsa 30 minuter. Rör under tiden ihop flytande margarin, socker och kanel.
Dela degen i två bitar och kavla ut varje bit till en tunn, stor fyrkant. Smeta på kanelröran. Rulla ihop till en rulle och skär den i så stora bitar du vill ha bullarna. Lägg på plåt och låt jäsa 30 min.
Pensla bullarna med havremjölk och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen cirka 7 min i 250 graders värme.