Lax med ingefära, chili och lime

Lax med ingefära, chili och lime
Foto: Per Ranung
Sara Begner
Sara Begner

Lax med ingefära, chili och lime

10 ingredienser

30 min

En kryddstark mat som passar alla familjer som inte bangar för lite het mat. Receptet är hämtat ur boken Laga mat tillsammans.

Receptet räcker till cirka 6-10 portioner.

Här hittar ni fler recept ur boken

Laga mat tillsammans

Ingredienser

  • 700 g pak choi, grovhackad
  • 5 salladslökar, hackade
  • 1 laxsida [1-1,5 kg]
  • 1,5 msk flingsalt
  • 3 msk honung
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 chilifrukt, urkärnad, hackad
  • 0,5 limefrukt, saft
  • 0,5 limefrukt, i tunna skivor
  • 0,5 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg pak choy och salladslök i en rymlig ugnsform.
  3. Skär bort skinnet från laxen och lägg fisken på det
  4. gröna.
  5. Strö salt på fisk och grönsaker.
  6. Blanda honung,ingefära, chili och limesaft och pensla fisken.
  7. Lägg på limeskivorna och strö över sesamfrön.
  8. Tillaga mitt i ugnen tills den tjockaste delen av laxen har en
  9. innertemperatur på 50 grader, cirka 20–25 minuter.