400 g blandade rotfrukter, i tärningar (t ex morötter, rotselleri och palsternacka)
400 g potatis, i tärningar
salt
peppar
400 g kantareller (trattkantareller eller champinjon)
2 rödlökar (eller 1 purjolök)
1 äpple, hackad
1 ägg
Gör så här
Smält 2 msk av fettet i stor stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Stek rotfrukts- och potatistärningar på medelstark värme i 7-10 minuter. Salta och peppra. Ta upp tärningarna och håll dem varma.
Borsta svampen och lägg i pannan. Låt det mesta av vätskan koka bort. Skala och hacka löken. Kärna ut äpplet och hacka i bitar. Lägg resten av fettet, löken och äpplet och låt fräsa med svampen. Vänd ner rotfrukt och potatistärningar och blanda. Salta och peppra. Rör i hackad persilja.