Pyttipanna med svamp och äpple

Pyttipanna
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sara Begner
Sara Begner

Pyttipanna med svamp och äpple

Av: Sara Begner

Från: Vår kokbok

9 ingredienser

30 min

En klassiker och bra när man har rester över.

Ingredienser

portioner
  • 3 msk smör (eller margarin)
  • 400 g blandade rotfrukter, i tärningar (t ex morötter, rotselleri och palsternacka)
  • 400 g potatis, i tärningar
  • salt
  • peppar
  • 400 g kantareller (trattkantareller eller champinjon)
  • 2 rödlökar (eller 1 purjolök)
  • 1 äpple, hackad
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Smält 2 msk av fettet i stor stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Stek rotfrukts- och potatistärningar på medelstark värme i 7-10 minuter. Salta och peppra. Ta upp tärningarna och håll dem varma.
  2. Borsta svampen och lägg i pannan. Låt det mesta av vätskan koka bort. Skala och hacka löken. Kärna ut äpplet och hacka i bitar. Lägg resten av fettet, löken och äpplet och låt fräsa med svampen. Vänd ner rotfrukt och potatistärningar och blanda. Salta och peppra. Rör i hackad persilja.
  3. Servera med ägg och tomatsallad.