Såsbuffé - 5 goda såser, perfekt till grillat!

Felix såsbuffé
Foto: Köket.se

Såsbuffé - 5 goda såser, perfekt till grillat!

37 ingredienser

10-20 m

Sommar och grillkvällar med gott kött, vegetariska sallader eller enkel plockmat. En såsbuffé gör succé oavsett vad du bjuder på! Egna såser kan du hotta till med olika kryddor och smaker... och har du inte tid att göra egna, så kan du alltid köpa någon av Felix färdiga såser och hälla upp i fina burkar och skålar.

Felix Ketchup Original
Felix ketchup produkt

Felix Ketchup Original

Balanserad sötma från solmogna tomater - en klassiker du kan lita på!

Läs mer

Ingredienser

Vitlökssås

  • 5 klyftor vitlök
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 tsk citron, saft
  • 1-2 tsk honung
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Het currysås med mango

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl mango chutney
  • 1 chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1-2 tsk curry
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm paprikapulver
  • salt
  • peppar

Jalapeno-ketchup

  • 5 dl Felix ketchup
  • 2 jalapeños
  • 1 msk äppelcidervinäger

Soltorkad tomatsås

  • 400 g passerade tomater
  • 1 förp soltorkade tomater
  • 3 msk olivolja (eller olja från de soltorkade tomaterna)
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 3-5 färska basilikablad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 chilifrukt, urkärnad, finhackad
  • salt
  • strösocker (en nypa)

Hickory BBQ-sås

  • 3 dl chilisås
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk liquid smoke
  • 1 msk chipotlepasta
  • 0,5-1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 msk honung
  • 2 tsk brunt farinsocker
  • 1 klyfta vitlök, finhackad

Gör så här

Rostad vitlökssås

  1. Sätt på ugnen på 175-200 grader. Lägg in vitlöken med skal och rosta i ugnen i ca 20-25 minuter tills den är mjuk.
  2. Tryck ut vitlöken ur skalen och mosa ner vitlöken tillsammans med övriga ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Het currysås

  1. Finhacka löken och fräs med smör och curry i en panna. Vispa ner resten av ingredienserna och smaka av med kryddorna. Låt sjuda i ca 5 minuter.

Jalapeno-ketchup

  1. Kärna ur jalapenon och kör den i mixer. Tillsätt äppelcidervinägern och mixa med ketchupen. Låt dra i kyl för att smakerna ska sätta sig.

Soltorkad tomatsås

  1. Hacka vitlök, chili och löken fint, och låt fräsa snabbt i en panna med olivoljan.
  2. Tillsätt resten och låt puttra utan lock i 20-30 minuter för att reduceras något.

Hickory BBQ-sås

  1. Mixa alla ingredienserna noggrant i en skål och låt stå för att smakerna ska blandas ordentligt.
TIPS!
Tips till grillfesten!
Grillad halloumi med potatissallad och fetaoströra

Tips till grillfesten!

Här är 8 oslagbara tips till grillkvällen!

Läs mer