Sauce Gribiche

Sauce Gribiche
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Sauce Gribiche

12 ingredienser

10 m

Sauce Gribiche är en smakrik sås som passar bra till grönsaker och exempelvis stekt blomkål.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 äggula
  • 2 ägg, hårdkokta, vita och gula separerade
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 ansjovisfilé, mosad
  • 180 g olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 cornichons, finhackade
  • 1 msk kapris, finhackad
  • 1 msk färsk bladpersilja, finhackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • ca 0,5 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Blanda den råa och de kokta äggulorna med senap och ansjovisfilén i en skål.
  2. Vispa sedan ner lite olivolja i taget så att det går ihop som en tjock emulsion/majonnäs.
  3. Vispa därefter i vinägern och vänd sedan ner cornichons, kapris och persilja.
  4. Hacka äggvitan och blanda ner tillsammans med salt, peppar och cayennepeppar.