Sausage rolls med salsiccia och äpple

Sausage rolls med salsiccia och äpple ny
Foto: Mira Wickman
Sofa Wood profilbild
Sofa Wood profilbild

Sausage rolls med salsiccia och äpple

7 ingredienser

1 h

”Frasiga gyllene sausage rolls är riktiga klassiker i Australien och passar lika bra som drinktilltugg som till picknick. Att tillsätta ett rivet äpple gör dem extra saftiga och rekommenderas varmt. Det går bra att dela dem i fler eller färre bitar om man hellre vill det.” /Sofia Wood

Ingredienser

portioner
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 1 äpple, skalat och grovt rivet (gärna Granny Smith)
  • 400 g färsk salsicciakorv
  • 1 smördeg (färsk rulle) [250 g]
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 tsk sesamfrön

Servering

  • stark senap (engelsk t.ex. Colman’s)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda lök och äpple med salsicciafärs. Om du inte hittar färs går det bra att köpa färska salsicciakorvar, snitta och pressa ur färsen ur korvskinnet.
  3. Rulla ut smördegen och dela den på längden.
  4. Fördela färsen som en sträng i mitten av vardera smördegsremsa.
  5. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
  6. Rulla ihop smördegen och tryck till kanterna.
  7. Dela vardera rulle i fyra bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med den förseglade kanten nedåt.
  8. Pensla alla bitar med mer ägg och strö över sesamfrön.
  9. Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter, eller tills rullarna är frasiga och gyllene.
  10. Serveras varma, ljumna eller kalla tillsammans med senap.