Sätt ugnen på 120 grader. Skär varje sötpotatis i fyra delar.
Lägg sötpotatisen på en ugnsplåt. Ringla över lite olivolja och krydda med en nypa salt. Rosta i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Hetta upp en kastrull och fräs olivolja, röd curry och ingefära på medelvärme. Rör ihop och låt fräsa tills curryn börjar luktar gott.
Ta bort skinnet på sötpotatisen. Lägg potatisen i en skål, häll över röd curry såsen på potatisen med smöret och mixa ihop detta och smaka av med lemon och salt.
Friterad schalottenlök
Skriva schalottenlök i smala strimlor. Hetta upp en kastrull med matolja och fritera den skivade schalottenlöken på medelvärme tills de får gyllene och fin färg. Ta upp löken med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Gräddig fisksås
Häll fiskfond och vin i en kastrull. Låt koka ner till hälften. Addera grädde och låt koka upp. Blanda maizenamjöl med vattnet och red såsen. Smaka av med salt och peppar vid behov.
Fisken
Skär fisken i fyra mindre portionsbitar och gör några snitt på både sidorna av fisken. Krydda med salt och peppar. Stek fisken lätt i en stekpanna och lägg sedan över i en ugnsplåt.
Tillaga i ugnen på ca 150 grader tills fisken har en innertemperatur på 52 grader.
Servering
Skär zucchinin i tunna skivor med hjälp av en mandolin.
Servera fisken med sötpotatispurén och den gräddiga vitvinssåsen. Garnera med friterad schalottenlök, fänkålsblommor och hyvlad zucchini.