Kör ihop allt förutom smör nr 2 i ca 4 minuter i matberedare med vinge, klicka i smör nr 2 lite i taget och kör i ca 4 minuter till. Öka sedan hastigheten och kör ytterligare 7 minuter till.
Kakaodeg
Blanda ihop kakao och vatten till det blivit en smet.
Dela upp den färdiga vetedegen i 2 bitar. Blanda in kakaosmeten i den ena vetedegen tills du har en jämnt brun chokladdeg.
Fyllning
Blanda allt till fyllningen (förutom vaniljsocker och kakao) till en jämn smet.
Blanda hälften av fyllningen med kakao och den andra hälften med vaniljsocker.
Sockerlag
Koka upp allt i en kastrull och låt svalna innan användning.
Utbakning
Nu är det dags att göra bullarna. Blanda allt förutom vaniljsocker och kakao till en jämn smet.
Fördela smeten till 2 degar och blanda i kakao i den ena och vaniljsocker i en av de två.
Lägg båda degarna i kylen plastade tills dem blivit kalla innan du formar för enklare arbete.
Kavla ut vetedegen och smeta på mandelmassefyllning. Vik fyrslag, kavla och skär remsor av degen.
Upprepa samma process med chokladdegen och chokladfyllningen.
Nu har du remsor i vetedeg och chokladdeg.
Snurra ihop bullarna till schackrutor (se klippet hur du gör).
Jäs på plåt under handduk i ca 1,5 timme.
Gräddning
Grädda bullarna på 170 grader ca 12-15 minuter eller tills de fått fin färg.
Efter gräddning
Pensla de färdiga bullarna med sockerlagen för fin glans.