Schnitzel med vitlökspommes och gruyèrekräm

Felix Schnitzel med vitlökspommes och gruyerekräm
Foto: Köket.se

Schnitzel med vitlökspommes och gruyèrekräm

15 ingredienser

45 min

Lättlagad och lyxig helgmiddag med frasig vegoschnitzel, strösslade vitlökspommes och en krämigt god gruyèrekräm!

Felix Frasiga Schnitzel
Felix Frasiga Schnitzel produkt

Felix Frasiga Schnitzel

Felix Frasiga Schnitzel är tillagad av couscous och barnsligt god, med frasig panering.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Felix Frasig Schnitzel
  • 1 förp Felix Pommes Criss Cut
  • 0,5 kruka persilja
  • 50 g gruyèreost
  • 1 citron, zest
  • 1 klyfta vitlök

Gruyèrekräm

  • 100 g gruyèreost
  • 2 dl crème fraîche
  • citronsaft, efter smak
  • salt

Sallad

  • 65 g sallad
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 gurka
  • 125 g sockerärtor
  • olivolja

Gör så här

Pommes

  1. Sätt ugnen på 210 grader över- och undervärme.
  2. Pommes Criss Cut blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Häll ut på en ugnsplåt och värm mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills de fått en fin färg. Rör gärna om efter halva tiden. Salta.
  3. Hacka under tiden persilja, riv citronzest, riv gruyère och en klyfta vitlök. Blanda ihop till ett strössel.

Gruyèrekräm

  1. Riv gruyèreosten och blanda med crème fraiche. Smaka av med citronsaft och salt.

Sallad

  1. Skiva schalottenlök, gurka och sockerärter och blanda ihop till en sallad. Ringla över lite olja.

Servering

  1. Tillaga schnitzlarna från fryst. Stek i olja på medelhög värme tills de fått fin stekyta på båda sidor och är genomstekta, ca 10-12 minuter.
  2. Strö strösslet över pommesen och servera allt tillsammans.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Snabb pasta och tomatsås med burrata

Fler tips från Felix!

10 snabba vardagsrätter - Gott, enkelt och klimatsmart!

Läs mer