Scones på 4 olika sätt

koket.se
Scones på 4 olika sätt
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Scones på 4 olika sätt

9 ingredienser

20 m

Gillar du scones? Då måste du testa de här härliga versionerna!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 6 dl vetemjöl
  • 5 g salt
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 275 g yoghurt
  • 75 g smör

Med bär

  • 2 dl blåbär
  • 2 tsk citronskal, finrivet

Med ost

  • 120 g cheddarost

Med choklad

  • 150 g mjölkchoklad, hackad

Gör så här

Scones

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan yoghurt och smör. Du kan hyvla ner smöret med en osthyvel, då blir det enklare att blanda degen.
  3. Knåda ihop degen för hand. Tillsätt lite mer yoghurt om det är svårt att få ihop degen, den ska vara ganska kladdig.

Med bär

  1. Vänd ner blåbären och citronskal.

Med ost

  1. Glasera sconsen med lite mjölk och strö över ost.

Med choklad

  1. Vänd ner chokladbitarna i degen.

Scones fort.

  1. Skrapa sedan ut degen på ett mjölat bakbord. Strö på lite mjöl och platta till den för hand till cirka 2,5 cm tjocklek. Stansa ut runda scones och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda sconesen mitt i ugnen tills de fått fin färg, 10–15 minuter.