Hur bakar man rulltårta?

koket.se
Hur bakar man rulltårta?
Foto: Adam Edefall/recept.nu
Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist

Hur bakar man rulltårta?

10 ingredienser

30 min

Rulltårta är ett superenkelt bakverk som går att variera i oändlighet. Titta på klippet för att se hur du gör.

Se Caroline Ahlqvist laga receptet

logo

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl grädde

Chokladsmörkräm

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 äggulor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa socker och ägg luftigt med elvisp.
  3. Vänd ner bakpulver och mjöl bitvis.
  4. Vänd ner grädden.
  5. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut den jämnt.
  6. Grädda i ugnen i 5 minuter tills kakan blir gyllenbrun.
  7. Gör ordning en plåt med ett bakplåtspapper och ett tunt lager strösocker.
  8. Ta ut kakan och vänd ner på strösockret. Rulla ihop medan den är varm (men utan fyllning).
  9. Medan rulltårtan svalnar, förbered chokladsmörkrämen. Blanda rumsvarmt smör, vaniljsocker, florsocker, kakao och äggulor till en kräm.
  10. När rulltårtan är helt kall, rulla ut den igen och bred krämen över.
  11. Rulla sedan ihop kakan igen. Skär rulltårtan i 2 cm skivor och lägg upp på ett fat.