Hur bakar man småkakor?

koket.se
Hur bakar man småkakor?
Foto: Adam Edefall/recept.nu
Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist

Hur bakar man småkakor?

7 ingredienser

Klassiska småkakor gjorda på mördeg. Det fina med detta recept är att du på en deg kan få ut i princip hur många olika sorter som helst! Bara din fantasi sätter gränserna. Titta på klippet för att se hur du gör.

Se Caroline Ahlqvist laga receptet

logo

Ingredienser

  • 150 g vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 äggula
  • 1 msk kakao
  • 1 dl sylt

Gör så här

  1. Mät upp alla ingredienser till degen i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Du kan även nypa ihop degen för hand.
  2. Plasta in degen och låt vila i kylen i 30 minuter.
  3. Baka ut degen till de småkakor du önskar. T ex schackrutor eller syltkakor.
  4. Grädda i 7-10 minuter, 200 grader.