Hur gör man glutenfri köttfärspaj?

koket.se
Hur gör man glutenfri köttfärspaj?
Foto: Adam Edefall/recept.nu
Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist

Hur gör man glutenfri köttfärspaj?

17 ingredienser

ca 1 h

Glutenfri paj med fyllning på köttfärs, soltorkade tomater ocholiver. OBS! Om du använder havregryn märkt med "ren havre" blirpajen glutenfri - vanliga havregryn kan innehålla spår av andrasädesslag. Titta på klippet för att se hur du gör.

Se Caroline Ahlqvist laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pajskal

  • 2,5 dl ren havre
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 150 g smör, smält
  • 1 dl kvarg

Fyllning

  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 140 g bacon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 20 svarta oliver
  • 1 dl soltorkade tomater, finhackade
  • 3 ägg
  • 1-2 dl parmesanost, riven
  • 2 tomater
  • 1 msk färsk oregano, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i en pajform.
  3. Förgrädda skalet i 15 min.
  4. Bryn köttfärsen i smör och tillsätt finhackad bacon, gul lök och vitlök. Fräs tills löken är genomskinlig och baconen fått färg.
  5. Krydda med salt, svartpeppar och oregano. Rör i crème fraiche och soltorkade tomater och koka ihop i 5 minuter. Tag av från värmen.
  6. Rör ihop äggen lite snabbt och häll i färsen. Hacka oliverna och tillsätt.
  7. Fyll pajskalet, strö över osten och lägg på skivad tomat. Grädda ca 30 min i nedre delen av ugnen.
  8. Toppa med lite oregano innan servering.