Det här receptet ger dig en härlig tårta med bottnar av hasselnötsmaräng och fyllning av citronsemifreddo och pistagesemifreddo. Servera med en hemgjord hallonsås och festens bästa dessert är klar!
Vispa upp äggvita och strösocker till ett hårt skum.
Mixa hasselnötter tillsammans med florsockret till medelgrova bitar i en matberedare med knivtillsats. Vänd ihop med den vispade äggvitan.
Dela upp smeten i tre delar och bred ut som plattor på non-stick ugnspapper i samma form som formen du vill använda senare. (Obs! De sväller ca 1 cm runt om).
Ställ in i mitten på ugnen ca 20-25 minuter, glänta 1 cm på ugnsluckan för att släppa ut fukt. Låt svalna när de är färdiga.
Tag formen du valt ut sedan tidigare och fodra med plastfolie. Lägg en platta i botten.
Fyllning
Vispa upp äggulor och socker i minst 5 minuter med elvisp. Dela upp i två skålar.
Pistagefyllning
Blötlägg gelatinbladet.
Vispa upp grädden och ställ åt sidan.
Rör ihop mascarpone med pistagekräm, äggkräm och smält gelatin. Vänd sist i grädden försiktigt. Häll i formen över första plattan. Lägg en ny bottenplatta ovanpå.
Citronfyllning
Blötlägg gelatinbladet.
Vispa upp grädden och ställ åt sidan.
Rör ihop vaniljkvarg med gelatin, äggkräm och citron. Vänd sedan försiktigt i den hårt vispade grädden.
Häll krämen på den andra plattan i formen och toppa med den sista. Plasta in formen och ställ i frys minst 6 timmar.
Hallonsås
Mixa samtliga ingredienser till hallonsåsen i en matberedare och sila genom en finmaskig sil.
Servering
Tag ut semifreddotårtan 10-15 minuter innan servering, skär i skivor och servera med hallonsåsen.