Semifreddo med citrus och myntamarinerade bär

Semifreddo med citrus och myntamarinerade bär
Foto: Tv4

Semifreddo med citrus och myntamarinerade bär

Av: Sabina - Hammarö

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

6 h

Oemotståndligt god glassdessert med en citrussmakande semifreddo med maränger och myntamarinerade bär. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 förp lemon curd
  • 0,5 förp maräng
  • 1 limefrukt
  • 1 apelsin
  • 250 g blandade bär (t ex hallon och jordgubbar)
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Separera gulorna från vitorna i två separata bunkar.
  2. Vispa innehållet i respektive bunke tillsammans med 1 msk socker vardera.
  3. Vispa grädden i en separat skål. Vänd ner gulorna och vitorna i skålen med den vispade grädden.
  4. Krossa ner maränger i smeten. Vänd ner lemon curd. Finriv sedan skal från limen och apelsinen.Vänd runt försiktigt.
  5. Fördela i skålar eller glas och låt stå i frysen i ca 5 timmar före servering.
  6. Skiva bären. Hacka mynta.n. Blanda bär, mynta och saft från lime och apelsin i en bunke.
  7. Servera bären tillsammans med semifreddon.