Semmelbiskvier

POPULÄRT
Semmelbiskvier
Foto: Simona Muntean
Simona Muntean
Simona Muntean

Semmelbiskvier

16 ingredienser

30 m

Underbara biskvier med mandelfyllning på vit choklad och kardemummagrädde, istället för den klassiska smörkrämen. Doppade i vit choklad och garnerade med mandelspån blir de här biskvierna en riktig fröjd för ögat.

Ingredienser

portioner14 - 16 stycken

Botten

  • 200 g mandelmassa, riven
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 äggvita
  • 0,5 tsk kardemumma

Mandelfyllning

  • 100 g sötmandel
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggvita
  • vispgrädde, tillsätt till önskad konsistens

Kardemummagrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk malen kardemumma

Chokladtopping och garnering

  • 200 g vit bakchoklad
  • 1 tsk rapsolja
  • 0,5 dl mandelspån
  • 1 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en form med bakplåtspapper.

Botten

  1. Blanda riven mandelmassa, strösocker, äggvita och kardemumma till en tjock smet.
  2. Dela i 14–16 lika stora bollar, lägg dem på bakplåtspapper och platta till med baksidan av ett litet glas.
  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 10–15 minuter, beroende på ugn.
  4. Låt kakorna kallna tills du förbereder mandelfyllningen.

Mandelfyllning

  1. Hacka mandlarna i en matberedare med florsocker och vaniljsocker till ett fint mjöl.
  2. Under vispning tillsätter du sedan äggvitan och lite vispgrädde i taget till önskad konsistens.
  3. Mandelmassan förvaras sedan i låda med lock i kylskåpet.
  4. Vispa grädden till hårda toppar. Tillsätt florsocker och kardemumma.

Montering

  1. Lägg en boll mandelfyllning i mitten på varje botten som du gräddat i ugnen.
  2. Spritsa grädde runt om krämen till höga toppar på alla biskvier och ställ i frysen medan du förbereder chokladtoppingen.

Chokladtopping och garnering

  1. Grovhacka chokladen och smält i mikrovågsugn under ca 30 sekunders-intervaller. Rör om mellan varje gång.
  2. Tillsätt oljan och rör om till en jämn smet. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
  3. Doppa varje biskvi snabbt i chokladen, skaka försiktigt överskottet av choklad.
  4. Garnera med malen kardemumma och mandelspån innan chokladen stelnar. Förvaras i kylskåp.