Semmelscones

POPULÄRT
koket.se
Semmelscones
Foto: Tv4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Semmelscones

11 ingredienser

20 m

Gillar du semlor? Då måste du även testa de här ljuvlga sconsen som serveras med vispad grädde och mandelmassa. En riktig fullträff i vår!

Se Fredrik Nylén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner10 - 12 scones
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 1,5 dl mjölk

Pensling

  • 2 msk mjölk

Servering

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mandelmassa
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl, socker, kardemumma, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg.
  3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Kavla degen cirka 2 cm tjocklek, stansa ut rundlar med en utstickare eller ett litet glas. De ska bli ca 5–6 cm i diameter.
  5. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med mjölk. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter tills de fått fin färg.
  6. Dela på sconesen och fyll med mandelmassa och grädde. Pudra slutligen över florsocker. Sen är det bara att njuta!