Senapsgriljerad halloumi

Senapsgriljerad halloumi
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Senapsgriljerad halloumi

5 ingredienser

30 m

Helbakad halloumi i ugn med senapsgriljering. En rolig vegetarisk variant av den klassiska julskinkan! Halloumi som bakas hel håller värmen bättre och har därför en bättre konsistens. 

Tips! Massor med grönsaker är goda att senapsgriljera, om man av en eller annan anledning inte äter kött är detta ett utmärkt alternativ till skinkan.

Det går även fint att byta halloumin mot svensk eldost eller grillost!

Ingredienser

  • 750 g halloumiost, i en hel bit (eller 1 liten halloumi à 200 g)
  • 1 ägg
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg halloumin på ett bakplåtspapper på en plåt. Baka i 30 minuter, 10-15 minuter om det är en liten ost.
  3. Ta ut halloumin och höj värmen till 225 grader.
  4. Bland ägg och senap. Pensla halloumin med det och strö sen på ströbröd. Baka i ytterligare 10 minuter så griljeringen får fin färg.
  5. Ta ut och skiva upp serveras varm förslagsvis på knäckebröd med senap på.