Senapsstuvad potatis med krispstekt isterband

POPULÄRT
koket.se
Senapsstuvad potatis med krispstekt isterband
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Senapsstuvad potatis med krispstekt isterband

17 ingredienser

45 min

Svenska smaker i en husmansklassiker med twist. Isterbandens färs gröps ur och steks till ett krispigt smul och blir till en smakrik topping på den senapsstuvade potatisen. Till bjuds kokta rödbetor vända i smör, citron och dill.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner

Krispstekta isterband

  • 6 isterband
  • rapsolja

Senapsstuvad potatis

  • 800 g fast potatis, skrubbad
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2,5 vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 3 msk skånsk senap
  • 0,5 knippe färsk dill, grovhackat (spara några vippor till servering)
  • salt
  • vitpeppar, nymald

Dilliga rödbetor

  • 4 färdigkokta rödbetor, skalade
  • 5 g smör
  • 3 msk vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 knippe färsk dill, grovt plockad

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt den kallna helt, dela och ställ åt sidan fram till servering.
  2. Snitta korvarna och gröp ut innehållet. Stek det krispigt i olja i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet.
  4. Tillsätt grädde, mjölk och citronskal under vispning. Koka upp och låt koka försiktigt några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Klyfta rödbetorna. Smält smöret med citronsaft och vattnet, koka upp och vänd ner rödbetor, avsluta med dill

Servering

  1. Koka upp såsen igen. Tillsätt skånsk senap och lägg i potatisen och låt allt bli varmt, avsluta med dill.
  2. Lägg ut stuvad potatis i botten på tallrik och skeda över krispigt isterbandssmul. Toppa med rödbetor och garnera med dillvippor.