En grön variant av den populära grytan shakshuka. I den här varianten byter du ut tomaterna mot gröna grönsaker som purjolök, grönkål, ärtor och spenat. Minst lika gott som klassikern!
Skala och hacka gul lök och purjolök och stek i olivolja på låg värme i 15 minuter, helst under lock. Rör runt lite då och då.
Skala och riv eller hacka vitlök och tillsätt i stekpannan tillsammans med grönkål och gröna ärtor. Stek i 5 minuter till.
Hacka spenaten i grova bitar och hacka chilin och lägg ner i stekpannan. Tillsätt kryddorna, harissa och kronärtskockspurén. Häll i vatten, koka upp och låt sedan puttra på låg värme i cirka 10 minuter. Smaka av, salta eller peppra om det behövs.
Hacka dill och blanda i. Spara lite till garneringen.
När grytan är klar, knäck i äggen. Var försiktig så att inte äggulan går sönder. Shakshukan ska vara så tjock att du kan göra små gropar där du knäcker i äggen. Sätt på lock och låt koka i några minuter så att äggen blir klara.