En mustig tomatröra toppad med ägg som knäcks i mot slutet och får pochera. Perfekt att bjuda på brunchen tillsammans med hemgjorda tortillabröd.
Ingredienser
5 tomater, skållade
1 dl gröna oliver utan kärnor
6 sardellfiléer i olja
2 dl vitt vin
1 förp färdigkokta stora vita bönor
3 msk mascarpone
4 ägg
färsk persilja
parmesanost
olivolja
salt
peppar
Tortillas
3 dl vetemjöl
2 krm salt
1,5 dl vatten, kokande
olivolja
Gör så här
Koka upp vatten i en kastrull. Förbered en skål med iskallt vatten och några istärningar i.
Ta bort eventuella stjälkar från tomaterna. Skär ett kryss-snitt i varje tomats undersida. Lägg ner tomaterna i kastrullen, några sekunder räcker. Ta upp och lägg dem genast i isvattnet. Dra av skalet från tomaterna.
Fortsätt med degen till tortillabröden. Blanda det heta vattnet med mjölet och saltet till en deg. Knåda tills du får en slät och fin deg. Låt degen vila.
Skala och finhacka vitlöken. Låt den sedan svettas i olivolja på medelvärme.
Hacka sardeller och oliver grovt. Tillsätt dem i pannan med vitlöken.
Hacka tomaterna och gå i med dem med. Låt steka med en stund innan du tillsätter vitt vin.
När det har kokat ca 10 minuter så tillsätter du bönor och mascarpone. Koka ner ordentligt, smaka av med salt och peppar
Gör fyra fördjupningar i tomatsåsen. Knäck ett ägg i varje fördjupning och lägg på ett lock så att äggen pocheras.
Dela degen i bitar och kavla ut varje tunt. Stek dem i en torr och varm panna ca 1 minut per sida.
Toppa med parmesan, olivolja, salt, peppar och persilja. Servera genast!