Shakshuka över öppen eld

Shakshuka över öppen eld
Foto: Tv4
elles utemat
elles utemat

Shakshuka över öppen eld

13 ingredienser

20 m

Att äta mat utomhus är något speciellt! Den här härliga rätten kan du enkelt tillaga över öppen eld och njuta av på utflykten.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl rödlök, skivad
  • 3 klyftor vitlök, krossade och hackade
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk färsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 dl persilja, hackad
  • 390 g krossade tomater
  • 4 ägg
  • 4 bröd (frallor)
  • 100 g fetaost
  • salt
  • peppar
  • olja (till stekning)

Gör så här

  1. Värm en stekhäll, eller gjutjärnspanna, och tillsätt olja.
  2. Stek löken i oljan tills den har fått fin färg. Tillsätt vitlök och örter och stek i någon minut innan du häller på de krossade tomaterna. Skölj ut förpackningen med lite vatten och tillsätt i pannan.
  3. Låt såsen puttra i 5-10 minuter.
  4. Knäck 4 ägg jämt utspridda i pannan direkt ner i tomatsåsen. Låt shakshukan puttra tills äggen är den konsistens som du önskar.
  5. Skär av toppen på frallorna och gröp ut lite bröd i mitten för att skapa plats för shakshukan. Lägg sedan i lite sås och toppa med ett ägg.
  6. Smula fetaosten över shakshukamackorna och strö sist på lite färsk persilja.