Salta ankan på båda sidor och rubba med sichuanpepparn
Skala majrovorna. Skiva en på mandolin och marinera med olivolja, salt, vinäger och socker.
Skär några snitt i ankskinnet men akta så att du inte skär i köttet.
Lägg ankan med skinnsidan ner i en kall panna, sätt på medelvärme och låt den värmas långsamt så att fettet smälter bort. Höj värmen och stek tills skinnet blir krispigt.
Ta från spisen, stick in en termometer som tål ugnsvärme och sätt ankan in i ugnen. Ta ut när innertemperaturen är ca 58 grader
Ta ut ankan och låt den vila i folie.
Riv det yttersta skalet från en apelsin.
Pressa saften ur 2 apelsiner.
Stek på ev sparat ankskinn i samma stekpanna där du stekte ankan.
Häll i kycklingbuljong, apelsinsaft, soya, lägg i ingefära, stjärnanis, kanel. Låt puttra i 7-10 minuter. Smaka av om det behövs mer salt eller soya. Lägg i apensinzest och låt koka med 2-3 minuter. Sila av såsen. Blanda i 2 msk smör.
Dela resten av majrovor i avlånga bitar. Stek dem i smör i ca 10 minuter. Salta och peppra efter smak.
Värm på såsen, stek på anka i olja max 1 minut på skinnsidan för att få tillbaka krispet. Skiva i 1 cm tjocka skivor.
Servera ankan med stekta majrovor, marinerade majrovor och apelsinsås. Dekorera med ärtskott