Hacka vit choklad fint eller kör den i matberedare.
Mortla saffran och socker.
Koka upp crème fraiche med saffran under omrörning.
Tag kastrullen av plattan och rör ner vit choklad. Rör tryffelsmeten slät.
Rör ner smöret så att smeten blir blank och fin.
Blanda ner limezest (raspa av det allra yttersta av skalet på limen) och limesaft.
Häll smeten i en form som är så pass stor att det blir ett ganska tunt täcke tryffel, ca 3 cm. Den stelnar då snabbare. Låt smeten stelna i rumstemperatur om du vill spritsa ut den, i kylen om du vill göra kulor med en sked eller kuljärn.
Spritsa ut smeten i små toppar på bakplåtspapper eller gröp ur kulor. Ställ tillbaka i kylen tills de är fasta i konsistensen.
Rulla tryfflarna runda och rulla dem i florsocker. Om tryfflarna smälter mycket så kan du skölja eller doppa händerna i iskallt vatten lite då och då och torka av dem innan du fortsätter rulla. Förvara din vita chokladtryffel i kylskåp.