Sommarsallad med senapsdressing

Sigrid Bárány

Sommarsallad med senapsdressing

13 ingredienser

15 min + marinering

Knaprig, syrlig och smakrik sallad som passar bra till den milda, krämiga smördegsinbakade färskpotatisen.

Ingredienser

portioner
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 förp färdigkokta stora vita bönor, sköljda
  • 15 rädisor, kvartade
  • 15 cm gurka, skalad, urkärnad och i tjocka halvskivor
  • 2 selleristjälkar, i skivor
  • en handfull halverade sugar snaps
  • några tomater, klyftade
  • grönsallad, romansallad, krispsallad eller liknande

dressing

  • 2 msk matolja
  • 1 msk rödvinsvinäger (eller citronsaft)
  • 0,5 msk senap
  • 0,5 msk honung (eller strösocker, uteslut om du använder en söt senap)
  • 2 msk hackad gräslök, salladslök, knipplök eller purjolök

Gör så här

  1. Krossa vitlöksklyftan lätt och gnid salladsskålen med den.
  2. Blanda ihop dressingen, lägg i de vita bönorna och låt dra i 30 minuter.
  3. Lägg i resten av ingredienserna strax före servering.