Sill med pepparrot och senap

Sill med pepparrot och senap
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Sill med pepparrot och senap

8 ingredienser

Krämig och snabblagad sill med sting av pepparrot och dijonsenap.

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill [420 g]
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 fänkål
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap, gärna grov
  • 3 msk färsk pepparrot, finriven
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 kruka gräslök, finskuren

Gör så här

  1. Häll av sillen och spara hälften av lagen. Skär sillen i cm-tjocka skivor på snedden.
  2. Skala och skär löken i tunna skivor. Skiva fänkålen tunt. Använd gärna en mandolin för att skiva tunt.
  3. Blanda sill, lök och fänkål med crème fraiche, pepparrot, dijonsenap, finrivet citronskal och gräslök. Rör ner lite av lagen från paketet och smaka av.