Svartpepparrostad strömming med rödbetor

Svartpepparrostad strömming med rödbetor
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Svartpepparrostad strömming med rödbetor

9 ingredienser

En smakrik strömming med rödbetor. Serveras med smetana, en tjock syrad grädde med en fetthalt på cirka 40 procent som använd smycket i det ryska köket. Recept från boken Sill & strömming.

Ingredienser

portioner
  • 400 g hel strömming, nackad och urtagen
  • 2 rödbetor
  • 2 större rödlökar eller 8 små
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 1 knippe persilja
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 dl smetana eller gräddfil

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skala och dela rödbetor och rödlök i klyftor.
  3. Vänd dem i olja och lägg dem på en plåt. Rosta i ugnen i cirka 25 minuter.
  4. Lägg strömmingen på plåten. Salta och peppra och fortsätt att rosta i cirka 5 minuter.
  5. Strimla persiljan och toppa med den. Avsluta med att ringla över lite flytande honung.
  6. Servera direkt från plåten med smetana eller gräddfil.