Sillbuffé - 3 försvinnande goda sillrecept

Abba sillbuffé
Foto: Angelica Söderberg

Sillbuffé - 3 försvinnande goda sillrecept

25 ingredienser

30 m + vila i kyl

Alla goda ting är 3 - så även dessa sillrecept som du garanterat kommer vilja göra igen och igen! Vad sägs om Basilika & parmesansill, Rödbetssill med äpple och Äpplesill med curry & kapris?

Abba 5-minuterssill
Abba 5 minuterssill hela filéer produkt 2022

Abba 5-minuterssill

Lägg in egen sill på bara 5 minuter - lika god till krämig sill eller med klar lag.

Läs mer

Annons från Matspar
Annons
Matspar promoruta NY

Annons från Matspar

På matspar.se kan du prisjämföra receptets totalpris och enkelt klicka hem samtliga ingredienser.

Läs mer

Ingredienser

portioner per burk

Parmesan - & basilikasill

  • 1 förp Abba 5-minuterssill hela filéer
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl parmesanost, färskriven
  • 1 äggula
  • 1 kruka basilika
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja

Rödbetssill med äpple

  • 1 förp Abba 5-minuterssill hela filéer
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 äggula
  • 1 äpple, tärnat
  • 2 msk gul lök, hackad
  • 2 inlagda rödbetor

Äpplesill med curry & kapris

  • 1 förp Abba 5-minuterssill hela filéer
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 äggula
  • 2 äpplen, stora, tärnade
  • 2-3 msk kapris
  • 2 msk gul lök, hackad
  • 2-4 msk curry (krydda efter din smak)
  • purjolök [2 cm]
  • honung (en skvätt om man önskar)

Gör så här

Parmesan - & basilikasill

  1. Blanda majonäs, gräddfil och äggula i en skål. Blanda i den rivna parmesanen och den hackade basilikan, vitlöken och olivoljan. Blanda ihop med majonäsen och gräddfilen. Låt sillen rinna av, hacka den i bitar och rör ner i blandningen. Häll upp i glasburk och låt stå ett dygn i kyl. Garnera med lite gröna blad vid servering.

Rödbetssill med äpple

  1. Blanda majonäs, gräddfil och äggula i en skål. Blanda i den hackade löken, rödbetorna och äpplet. Låt sillen rinna av, hacka den i bitar och rör ner i blandningen. Häll upp i glasburk och låt stå ett dygn i kyl. Garnera gärna med vackra granatäpplekärnor på toppen.

Äpplesill med curry & kapris

  1. Blanda majonäs, gräddfil och äggula i en skål. Blanda curry, de skurna äppelbitarna, ev. lite honung, kaprisen och löken. Vill du ha lite stuns i smaken, tillsätt lite chili eller cayennepeppar. Låt sillen rinna av, hacka den i bitar och rör ner i blandningen. Häll upp i glasburk och låt stå ett dygn i kyl. Garnera med purjolök på toppen.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba Sillrösti med ricotta & västerbottenost

Abba tipsar!

Den här fisken bör du äta mer av! Läs mer >>

Läs mer