Sillsallad på två sätt

koket.se
sillsallad pa tva satt
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Sillsallad på två sätt

11 ingredienser

20 m + tid i kyl

En krämig sillsallad med äpple, kokt potatis, saltgurka och gravlaxsås är alltid uppskattat till så väl jul som midsommar. Du kan dessutom enkelt göra den vegansk genom att byta sillen till kapris istället!

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 sillfiléer (några salta och några inlagda)
  • 2 msk kapris
  • 2 msk gräslök, fint skuren
  • 1 äpple
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 potatis, kokt och kall
  • 1 saltgurka
  • 1 dl inlagda rödbetor, hackade
  • 1 dl gravlaxsås (senapsås)
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Använd antingen sillfiléer eller kapris. Väljer du kapris så tillsätt även skuren gräslök.
  2. Skär ner alla ingredienser i tärningar och blanda. Låt helst dra över natten.