Vispa ägg, strösocker och vanilj riktigt vitt och pösigt, ca 5 minuter.
Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggfluffet.
Mät upp citronzest och citronsaft i en kopp och tillsätt det varma vattnet. Häll därefter ner det varma vattnet i bunken och vänd försiktigt runt tills du har en jämn och fin smet.
Häll smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
Låt kakan svalna helt innan du toppar med glasyr och mandel.
Glasyr
Rosta mandeln på 200 grader varmluft i några minuter, håll koll då de bränns fort. Ställ sedan åt sidan.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt florsocker, vaniljsocker och citronzest. Låt puttra på låg värme i 1 minut.
Ta bort kastrullen från värmen och häll ner en äggula i taget under konstant omrörning.
Låt glasyren svalna innan du häller den på kakan.
Häll sedan glasyren på kakan och dekorera med mandel när glasyren har stelnat något.