De mycket välkända lammspetten från Turkiet är enkla att tillaga. Det viktiga är att köttet får marinera i 24 timmar för att få den rätta smaken. Spetten serveras till brynt ris, gröna bönor och sallad.
skala vitlöksklyftan. Rör samman tomatpuré, olivolja, salt och de två pepparsorterna till marinaden. Pressa ner vitlöken. Skär köttet i jämna tärningar, ca 3x3 cm. Lägg ner köttärningarna i marinaden, täck med plastfilm och låt köttet stå kallt i 12-24 timmar.
Skala lökarna och förväll dem 5 minuter i lättsaltat vatten (2 tsk/liter vatten). Kärna ur, skölj och skär paprikorna i små fyrkanter.
Ta upp köttet ur marinaden och sila den. Trä upp köttet varvat med lökarna och paprikabitarna på 4 grillspett. Grilla spetten 4-5 minuter på varje sida, pensla med marinaden då de vänds.