Sizzling pan

koket.se
Sizzling pan
Adam Dahlberg
Adam Dahlberg

Sizzling pan

Av: Adam Dahlberg, Albin Wessman

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

30 m

Den här härliga rätten bestående av bläckfisk, rostad fläsksida, ägg, bönor och röd harissa är en snabb och festlig rätt att njuta av i helgen.

Se Adam Dahlberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Röd harissa

  • 200 g röd chilifrukt
  • 15 g vitlök
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 msk malen kummin
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 50 g olivolja
  • 1 citron, rivet skal och juice
  • salt

Tillbehör

  • 100 g bläckfisk, kokta armar skurna i grova bitar
  • 100 g fläsksida, rostad
  • 2 ägg
  • 10 g silverlök, finskuren
  • 10 g färsk bladpersilja, finskuren
  • 10 g färdigkokta svarta bönor
  • rapsolja
  • smör

Gör så här

Röd harissa

  1. Dela chilin på hälften och ta bort kärnorna.
  2. Koka den delade chilin i vatten i ca 5 minuter tills den mjuknat.
  3. Mixa chilin med övriga ingredienser. Kyl sedan ner såsen.

Tillbehör

  1. Värm upp en gjutjärnsgryta eller panna tills den är rykande het.
  2. Stek bläckfisk samt fläsk i lite olja och smör.
  3. Knäck i två ägg och fortsätt steka.
  4. Toppa med röd harissa, silverlök, bladpersilja och svarta bönor.
  5. Servera direkt ur pannan på bordet.