Denna rätt komponerades av köksmästare Stig Greek på Stallmästaregården i Stockholm till den holländska drottningen Julianas statsbesök i maj 1957. En mycket elegant rätt med sin luftiga sås.
Sätt ugnen på 200°. Vik sjötungsfiléerna och placera dem i bottnen av en smord, ugnssäker form. Häll på 1 dl fiskbuljong, 1 dl vitt vin och genever, täck med formklippt smörpapper. Sätt in i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är genomkokt. Lyft ur fisken försiktigt och håll varm.
Blanda samman 1 msk smör och 1 msk mjöl till en pastaredning, beurre manié. Sila av kokspadet i en såskastrull och häll i resten av buljongen och vinet. Koka ihop till 4 dl och red med beurre manié, lite i taget. Hacka kryddkrasse och dill, skär gräslöken smått och vispa grädden lätt.
Ta kastrullen av värmen och vispa ner äggulan och 1 tsk smör. Nu får såsen inte koka, då skär den sig. Tillsätt de finhackade kryddörterna och den lättvispade grädden. Krydda med salt, peppar och en droppe citron. Häll såsen över fisken och gratinera hastigt under grillelementet.